RIKA – VÄRLDSEKONOMINS RIKTIGA BOVAR

 

”Karl Marx hade rätt – vid ett tillfälle kan kapitalismen vara självdestruktiv, den kan förstöra sig själv.

Just nu skapar vi bara zombie-hushåll, zombie-banker och zombi-regeringar och risken är att vi går mot en depression.

När Obama blev president ärvde han ett underskott på 1,3 biljoner dollar. När Bush kom hade han ett budgetöverskott på 300 miljarder. ” Dr. Nouriel Roubini, Professor vid New York University Stern School of Business.

Den enda långsiktigt fungerande lösningen är en kraftig nedskrivning av stats- och hushållsskulderna och en höjning av skatterna framför allt för de rikaste i världen. Men det är de rikaste som bestämmer regler och lagar för den fallande västerländska och nordamerikanska ekonomin. Och de rikaste är inte redo att avstå från högst 10 procent av sina förmögenheter för att rädda världsekonomin.

Det här inlägget postades i Politik/svenska. Bokmärk permalänken.