NEDGÅNGEN

Fotograf: Maria Söderberg

Klappa händerna för demokrati i Vitryssland » Silc

Ledare som Saddam, Gaddafi, Mubarak, Khomeini, Hitler, Putin, Bush, Kim Jong II, Lukasjenko tror/har trott att de kan hålla ett land, ett folk i fångenskap i åratal. Det som de inte vet under tiden de behandlar sitt folk med järnhand är att det är de själva som kommer att hållas i fångenskap för evigt.

Saddam har blivit avrättad, Ghadafi har blivit mördad, Mubarak har blivit störtad,Khomeini har dött och fått en begravningsplats som kostar milliontals dollar, men han har varit hatad av miljontals iranier. Hitler har begått självmord efter att ha beordrat att mörda milliontals oskyldiga individer. Både Putin och Bush har startat meningslösa krig för framförallt ekonomiskvinning och orsakat millioner människor enorma lidande och död. Både Lukasjenko och Kim Jong II har fört sina länder i fattigdom och elände i tiotalsår. De är både hyllade och hatade av millioner i sina respektive länder och utan större vördnad hos världssamfundet.

Men det spelar ingen roll om de blir avrättade eller får kunglig begravning. Men det är folkets opinion om dem i det långa loppet som räknas, ingenting annat. De som hållit sitt folk i fångenskap i årtionden kommer att hålla sig själva i fångenskap för evigt. Historien ljuger inte.

……………………………………. Nedgången / en dikt ……………………..

Nedgången har börjat för de som höll en VÄRLD i fångenskap i årtionden.

Nedgången har börjat för de som höll ett LAND (Vitryssland, Syrien, Iran, Egypten, Sudan, Nordkorea, Ryssland och även i perioder Förenta staterna) i fångenskap i årtionden.

Nedgången har börjat för de som höll en NATION i fångenskap i årtionden.

Nedgången har börjat för de som höll en RELIGION i fångenskap i årtionden.

Nedgången har börjat för dem som hållit SIG SJÄLVA i fångenskap för evigt.

Det här inlägget postades i Dikter/svenska. Bokmärk permalänken.