STATENS HYCKLERI

Hitler

Med anledning av rivningen av EU-migrantlägret i Malmö 

Nu är det plötsligt syriska flyktingar som är av det lite bättre utvalda folket som ska skyddas, eftersom det kom röster från de fina salongerna i Europa att vi måste låta de komma och söka asyl.

Regeringschefer

Ministrar

Riksdagsmän

Kulturella personligheter

Professorn

Och till sist Aylan med sitt unga liv som förde deras talan. Och Europa började lyssna på deras rop.

Men det kom absolut inga röster från de fina salongerna i Europa till stöd för EU-migranterna som lever på våra gator som vilda djur.

Inga regeringschefer

Inga ministrar

Inga riksdagsmän

Ingen professor som för deras talan. Och ingen vill lyssna på gravida Amina som ligger på en kartong utanför stadshuset i Malmö ikväll. Man kanske vill att Amina med sitt barn i sin mage ska också , som Aylan, offra sina liv för att vi ska börja lyssna.

Vi får behandla dem hur vi vill, med hjälp av våra lagar förstås. Det finns ingen laglig grund att vi ska ge dem ett enkelt tak överhuvudet, eller en bit statlig mark så att de kan sätta upp sina tältar på. Ja, ingen laglig grund, liknande lagar som Hitler använde sig av för att deportera och gasa ihjäl miljoner män, kvinnor och barn.

Det finns faktiskt laglig grund för att krigsdrabbade asylsökande ska få skydd. Men det finns ingen laglig grund att vi ska skydda eller inte ens bry oss om EU-migranter. Vem egentligen avgör vilka som har rätt till ett bättre liv och vilka som inte har det?

Det finns ingen laglig grund för att vi ska ge EU-migranter ett enkelt tak överhuvudet, eller inte ens ett stycke statlig mark att sätta upp sina tältar på. Vi får behandla dem hur vi vill med hjälp av våra lagar förstås.

Gravida Amina får dras ut från sitt läger och hon får ligga på en kartong utanför stadshuset i Malmö ikväll. Vi får sova i våra bekvämma sängar och varma hus. Lagens suveränitet är viktigare än människans grundläggande rättigheter.

© Samuel E. Rajeus

Det här inlägget postades i Politik/svenska. Bokmärk permalänken.