PERSONA NON GRATA (4:5)- Del 5-5

Bild: samverkan.regionsormland.se // Avslutningssamtal (Den indoktrinerade hjärnan) – från novellserien (kommande bok) TES- Tusen och Ett Samtal

  • Det var en av våra vänner inom IRGC, general Shayan, som uppmärksammade min mor om att lobotomi på min hjärna skulle med största sannolikhet leda till invalidisering. Att jag kunde förvandlas till ett kolli, vilket hände Rosemary Kennedy, för resten av mitt liv. Mamma ville absolut inte se mig som en levandedöd för resen av sitt liv. Det var därför inte alls svårt för henne att fatta ett avgörande beslut. Hon tog då kontakt med general Shayan och redan på samma kväll transporterades vi bort till gränsen vid Marivan och så småningom  vidare därifrån till Sverige. Jag fick senare veta att våra vänner inom IRGC lyckades att få ut närmare fyra hundra tusen iranier, under flera decennier, ur Iran vilka riskerades hårda fängelsestraff eller avrättningar. Vi hoppas fortfarande att denna gren inom den iranska makteliten ska kunna ha en avgörande roll, tillsammans med andra demokratiska krafter, för att leda Iran in i frihet, berättar Golnesa.
  • Att hjälpa andra och att brinna för ditt folk visar att du har ”hjärtat på rätt plats”. Jag värderar högt din förmåga att ha en sådan moralisk kompass och ledstjärna i livet. Jag undrar bara om du också älskar dig lika mycket som du älskar dina medmänniskor, att du också tar hand om dig och tillgodoser dina mänskliga behov på samma sätt som du tillgodoser andras mänskliga behov. 
  • I detta vårdintyg från sjukhuset, där du hamnat akut med ambulans, står att du haft hjärtsvikt 4 gånger i loppet av några månader. Alla prover och röntgenbilder visar sig utan anmärkning. Du och jag har träffats med jämna mellan rum i 3 år. Jag känner mig misslyckad i att kunna hjälpa dig. Som jag ser det och efter alla mina samtal med dig kan jag med säkerhet säga att du kunde komma långt om du hade värderat dig lika mycket som du värderar dina medmänniskor. Du kunde lätt leda t ex en forskargrupp på ett universitet och nått och hjälpt tusentals/tiotusentals individer genom dina vetenskapliga publikationer. Men du valde att hjälpa ett hundratals individer genom din nuvarande livsstil. Vad är din kommentar kring det som jag säger?

Bild: samverkan.regionsormland.se // Avslutningssamtal (Den indoktrinerade hjärnan) – från novellserien (kommande bok) TES- Tusen och Ett Samtal

  • Du kanske kommer aldrig att förstå detta Bosse. Jag kommer från en bakgrund som ligger mig till last. Det går åt enorm energi dagligen för att kunna hålla mig i schack och fungera någorlunda normal. Jag är stolt över mig själv att jag, trots allt, lyckades att rädda mig och leva de åren jag haft på jorden. Mitt största uppdrag i livet kanske varit att rädda mig själv samtidigt som jag försökt hjälpa andra.
  • Okej, låt mig fråga dig då. Du har valt att inte ha någon livspartner i alla dessa år. Är det så att du är tillfreds med ditt solitära liv? Att du är så mager och lider av hjärtsvikt och hamnar på sjukhus kan tyda på att du lider av psykiska besvär då vi inte kunnat hitta någon somatisk förklaring för dina svimningar/kollapser som du får alltför tätare nuförtiden. Låt mig fråga dig direkt Golnesa. Är du sexuellt intresserad av kvinnor, men du går emot ditt hjärta och inte vill acceptera detta eller ge utlopp till det behovet?

Golnesa rycker sig i sin stol. Hon låtsas spotta i luften, toof, toof, toof och säger:

  • Kvinnor, som kärlekspartner, hahaha.

Vi litar till Gud för våra behov och Gud skall av godhet ge oss vad vi behöver genom Sitt Sändebud. Vi sätter vårt hopp till Gud.

… Gud har lovat de troende, männen såväl som kvinnorna, ett paradis, vattnat av bäckar, där de skall förbil till evig tid, och sköna boningar i dessa Edens lustgårdar; men större än allt detta är Guds välbehag – detta är den stora, den lysande segern.

  • Okej, män då? Har du haft saknaden att ha en man som äkta make i ditt liv? Det är kanske din ensamhet som håller på att ta kål på dig?
  • Män, hahaha, jag hatar män.

Hon tänker en stund.

  • Nej låt mig tillrättavisa mig själv. Jag älskar alla människor, män och kvinnor som mina medmänniskor. Men jag gör enligt det direktiv min herre befaller mig.

 … Gud låter inte de människor som Han har kallat till trons väg gå vilse, förrän Han har klargjort för dem vad de bör avhålla sig från. Gud har kunskap om allt.

Några veckor senare ringer Golnesas kollegor och personalen på moders boende till polisen och lämnar en orosanmälan om att hon inte dykt upp på jobbet och hos in mor i flera dagar.

Golnesa Alamulhoda

Aghaz va darband (född och fångad), den 29 december 1983, Tafresh, Iran

Payan va raha (död och fri), den 16 mars 2022, Tensta, Sverige  

 © Samuel E. Rajeus

Det här inlägget postades i Novell. Bokmärk permalänken.