PERSONA NON GRATA (3:5)-DEL 1 – 4


Den internationella pedofilringen och Den bortglömda flickan Relaterade dokumentärer: Amerikas bortgifta barn, Mötet med Pedofilerna, SVTplay. Filth Rich: Jeffrey Epsteins uppgång och fall, Netflix. Vi överlevde R. Kelly, Netflix

Fredagen den 4:e juni 1999 publicerar Dagens industri på sin webbupplaga en stor bild och ett porträtt på flera sidor av finansmannen Geirlaug Cia Tylander. Tylander är en framgångsrik, 44-årig svensk man som nominerades tidigare som årets företagare av Di. Han är utbildad på den Matematiska institutionen från New York University. Tylander startade sitt finansbolag 10 år tidigare. Han lyckades dock på de senaste 5 åren omsätta mer än 700 miljoner kronor. Hans koncern har skapat tusentals jobb inom den svenska arbetsmarknaden sedan bildandet av bolaget. Tidigare samma år blev han också, med buller och bång, årets affärsman och Person of the Year av den ansedda tidningen Financial Times. Det står i samma Di-upplaga att han är bjuden på middag hos Kungen tillsammans med Prince Hardey of England och en rad nyckelpersoner inom den svenska ekonomiska och politiska eliten. 

Söndagen den 4:e juli 1999, på den amerikanska nationaldagen, landar en privatjet tidigt på morgonen på Bromma flygplats. Man förbereder A-korridoren och Stab-avdelningen på flygplatsen. Den avdelningen är normal för att ta emot individer som är på statligt besök från andra länder. Planet förbereder sig på samma gång att tanka och flyga tillbaka. Ask Vide Astrid Tylander (Ava) är en knappt 17-årig flicka som ordnar 4 svenska 12-åringar som var och en anländer på Bromma flygplats med taxi tillsammans med en av sina föräldrar. Flickorna ska flygas, utan sina föräldrar, till Paris för en dagstripp. Barnen är också lovade för en snabbvisit på Disneyland Paris.

Finansmannen, den nya amerikanska miljardären, Seymour J. Rubinstein, också utbildad på det Matematiska departementet, New York University, bjuder in 4 av sina närmaste vänner på en fest på sin flottiga penthouse i centrala Paris. Han beställer därför 4 unga, oskulda svenska blondiner för att underhålla sina vänner. Han berättar stolt för sina vänner att han ”har köpt” 4 oskulder från deras föräldrar vilka ska traffickeras till Paris för att underhålla vännerna.

Ombord på det privata jetplanet, förutom de 4 flickorna, finns också riksdagsledamoten Jon Lennart Sigbjörn Greider på gästlistan. Greider väljs senare in som Sveriges justitieminister. De övriga gästerna är prins Hardey som flygs in direkt från Wales. Den Harvardutbildade stjärnadvokaten Al Morton Showitz som senare svärs in som domare på livstid på den amerikanska Högsta domstolen flyger in tillsammans med nära vännen S J Rubinstein till Paris. Ombord på Rubinsteins privatjet finns också hans gamle vän Alex Costa som senare kandiderar för presidentposten i USA. Costa tvingas snabbt hoppa av racet på grund av flera skandaler. Han lyckas dock att svära in som USA:s finansminister ett par år senare.  

Torsdagen den 15 augusti 1997, SiS-morgonmöte kl. 08:00, på den vackra ön Arneö utanför Uppsala. Närvarande på frukostmötet är verksamhetschefen, chefsöverläkaren, psykiatern och legitimerade psykoterapeuten Mikael Morton Rask, psykologen och psykoterapeuten dr. Bo Nilson Sigrell, socialsekreteraren Alice Rosenberg. Avas behandling står på dagordningen. Chefsöverläkaren Rask berättar att han har träffat Ava 3 gånger och han kan med säkerhet konstatera att ”den här flickan har gått och horat sig i flera år. Det här är hennes livsstil. Det går inte att få bot på dessa små horor”. Bo Nilsson blir så illa berörd av arrogansen i Rasks ord att han ber att ta över behandlingen av Ava.   

Kl. 11.00 samma dag kallas Ava på sitt första bedömningssamtal hos Dr. Nilsson. Bo möter upp, i sin förvåning, en liten flicka som väger knappat 40 kilo. Ava har taggarna ute och tycker att ”de djävlarna” har väckt henne tidigt på morgonen och tvingat henne till denna session. Hon låter inte Bo avsluta sin första mening då hon börjar knäppa upp sin sommarklänning, tar av sin trosa och sitter där helt naken framför Bo. Hon säger: Ni nollor alla tänker med era små kukar, så låtsas inte för mig att du inte vill knulla mig, varsågod. Bo sitter oberörd kvar i sin fåtölj. Han pekar med sin högerhand dataskärmen som är mot honom och Ava och säger: ser du denna skärm. Jag spelar in både med bild och ljud allt som pågår i detta rum. Det finns ytterligare en kamera, gömd här, som jag precis aktiverat för att spela in vårt samtal. Jag är inte intresserad av att ha sex med dig. Jag går ut nu och kommer tillbaka efter en stund. Du får gärna tänka lite. Om du vill samtala med mig så kan vi göra det när jag är tillbaka. Då vill jag gärna att du har dina kläder på dig.

Julafton, tisdagen, den 24:e december 1991. Ava är bara 9 år gammal. Hon är ensambarn. Pappan är den framgångsrika affärsmannen som tävlar med andra affärsmän. Hans huvudfokus är att komma in på den svenska miljardärsklubben. Avas mor heter Gerlög Nanna Margit Ekblad Tylander, född 1960, som är Harvardutbildad dr. i personlighetspsykologi. Paret träffades på Rubinsteins privata ö i Karibien när båda studerade i USA. Ekblad Tylander lyckades aldrig göra en karriär. Hon har varit sjukskriven i långa perioder i sitt liv. Hennes drickande bland annat har alltid varit ett problem. Trots att hon lades in på slutenpsykiatrisk behandling både i Sverige och i USA lyckades hon inte komma till rätta med sina besvär.

Den svenska kyrkans biskop Fader Theodore McGiven har precis flyttat in i sin stora villa i det fashionabla kvarteret Rosendalen med sin hustru. McGiven är anklagad av den franska polisen för sexuellt utnyttjande av flera mindre åringar under sin tjänstgöring i Centralafrika. Svenska kyrkan flyttar honom tillbaka till Sverige i ett försök att lägga på locket. Geirlaug Cia Tylander, Avas far, lägger upp en medveten strategi. Han bjuder in prästparet till en julmiddag i ett försök att få in en fot som finansiell rådgivare även i den andliga världen. Redan samma kväll visar Fader Theodore McGiven en stor tillgivenhet mot Ava. Ava stortrivs i att få uppmärksamhet och kärlek vilken hon saknat i hela sitt liv.

Fadern McGiven förvandlar delar av sin bottenvåning till ett fantastisk barnlekrum med färgglada färger, olika barnfilmer och massor av leksaker. Han inreder våningen med olika ljusa väggfärger, Disney tavlor och mjuka soffor.

Redan vid julledigheten börjar Fadern sexuellt utnyttja Ava. Nanna (Avas mor) som inte orkar att ta hand om Ava lämnar ofta henne till prästparet medan GC är på affärsresor. De sexuella utnyttjandena fortsätter intensiv på sommarlov och övriga helger. Ava blir sexuellt utnyttjad i hundratals, om inte tusentals, tillfällen i 3 år, f o m 9-årsåldern t o m 12-årsåldern. Ava blir sämre och sämre i sitt mående. Hon är ofta tyst i skolan, vill ej engagera sig i skolämne, blir lätt arg och hamnar i slagsmål med andra barn. Skolan larmar och GC och frun till slut upptäcker vad som pågår med deras lilla flicka hemma hos prästparet. Föräldrarna bestämmer sig att lägga på locket och låtsas att ingenting hänt. GC anser att rätt och fel finns inte och allt detta är skapat av människor och på samma sätt går det att förmå flickan att bara lägga det bakom sig och gå vidare, som om ingenting hänt. Föräldrarnas ignorans gör att Ava mår ännu sämre. Hon läggs in på privatägd psykiatrisk avdelning under alias i en annan region för att undvika publicitet. När man meddelar att Ava mår lite bättre då skickar föräldrarna henne direkt till en internatskola. Avas vistelse på internatskolan blir förstås inte långvarig.

Lördagen den 24:e juli 1999 förmedlar Ava 2 unga tjejer till 2 äldre rika män som vill köpa sex av unga tjejer. Kl. 17:45 samma dag uppstår ett bråk i lägenheten där gubbarna och unga flickorna befinner sig. En av gubbarna kastas ner från balkongen på 9:e våningen. Den andra gubben lyckas att ta sig därifrån oskadd. Senare i polisutredningen visar sig att en högtuppsatt polischef agerar som hallik för att förmedla unga tjejer till äldre affärsman i Sverige. Man upptäcker senare att en rad svenska riksdagsmän och regeringstjänstemän tillsammans med svenska affärsmän anordnar fester på Stockholms innerstad dit svenska flickor, 14- 15-åringar, traffickeras för att underhålla herrarna.

Kl. 08:00 på morgonen, lördagen den 14:e augusti 1999 ringer Ava Fader Theodore McGiven. Hon berättar för Fadern att hon har en 12-årig snygg och trång flicka till honom. Ava säger att det kostar Fadern bara 1500 kronor och han kan göra vad han vill med flickan. Fadern accepterar dealen glatt. Samma dag kommer Ava ensam till Fadern. Hon ser besvikelsen i Faderns ögon när hon ensam, utan flickan, dyker upp. Ava berättar att flickans föräldrar dök upp på behandlingshemmet. Det fanns ingen chans att hon kunde ta henne med sig till Fadern. Ava lovar att ordnar det nästa gång. Hon erbjuder då en avsugning för att gottgöra att hon kom tomhänt. Fadern som inte gillar äldre barn motvillig accepterar. Han drar ner sina byxor. Ava tar då tag i hans penis med sin högra hand och med sin vänstra hand sprutar hon en liten flaska alkohol på hans penis och hans kropp och sätter eld på honom med en tändare. Den 72-åriga Fadern har ingen chans att värja sig från lågorna. Han lyckas dock ta sig ut på gården och kasta sig in i den lilla barnpoolen han hade byggt på sin bakgård. Han transporteras vidare till sjukhus men det går inte att få liv i honom.

Kl. 19:20 samma dag den 14:e augusti 1999 på SiS ungdomsboende på Arneö ligger Ava på sin säng och tänker på de 81 flickorna hon tror att hon traffickerat till olika inflytelserika män runt om i Sverige. Hon sätter sig upp på sin säng och stirrar på de 81 starka sömntabletterna hon samlat på sig. Beslutet att ta tabletterna är inte svårt för henne att fatta. Hon tar tabletterna och en flaska vatten. Hon går ut raka vägen in i skogen och ner till en av stränderna på ön.  Hon sätter sig på en bänk och sväljer tabletterna utan att tveka en sekund. Hennes kropp hamnar så småningom i ett viktlöshetstillstånd. Hon har svårt att se klart och föremål ser suddiga ut. Hon tappar fokus och får tunnelseende. Hon känner sig trött och det blir allt svårare att andas. Hon kan inte tänka klart och börjar hallucinera. Hon får både röst- och hörselhallucinationer. Hon kommer till klar medvetande en stund och vet att hon ligger på en bänk under barhimmel. Hennes andetag blir allt tyngre och tyngre. Hon börjar tänka på människorna. Hon tänker på människornas grymhet. Hon tänker också på sin mor, på sin far. Hon ser deras ansikten fram för sina ögon. Hon drömmer om att hon leker och skrattar med sina syskon, som hon aldrig haft, hennes tårar, bara få tårar, rinner ner hennes kinder. I ett tillstånd av sömn och vakenhet sätter hon på sig sina hörlurar och trycker på några knappar på sin mobil. Börje Nilsons jourtelefon ringer. Han svarar och upptäcker genast att det är något som är på tok med Ava.

 • Bosse, det är mina sista stunder i livet. Jag vill inte vara ensam. Kan du vara med mig och inte lägga på även om jag blir tyst och somnar så att jag vet att jag inte är ensam?
 • Jag är här och med dig Ava. Du är inte ensam. Vill du/orkar du berätta vad du gjort.
 • Jag har tagit en massa sömnmediciner. Jag orkar inte med mig och med livet länge. Det finns ingenting i den här världen för mig. Jag hade inget att säga när jag kom till den här världen. Jag kunde inte välja de föräldrar som blev mina. Jag kunde inte välja at ha syskon. Men jag väljer att sätta punkt på mitt liv. Jag vill bestämma över min död.

Ava låter trött i rösten. Hon sluddrar och talar ibland osammanhängande. Hon samlar kraft efter ett tag och fortsätter att tala.  

 • Har du någonsin upplevt hur fruktansvärt sorgligt det är att sakna din mors knä eller din fars famn men aldrig få dem, och istället hamna på knäna på män på en främmande plats, i en bil, eller på en toalett och känna enormt äckel, hat och sorg?
 • Du är inte ensam Ava. Stanna bara i luren med mig. Du får gärna blunda men lyssna hela tiden på min röst. Jag tar dig dit du önskar. Jag tar dig till en trygg plats. Du får säga till mig var någonstans du önskar att vara. Använd din fantasi Ava. Bara var med mig.
 • Jag vill vara i mitt sovrum när jag var liten.
 • Hur gammal är det du då?
 • Jag är 8 år gammal.
 • Använd din fantasi Ava och titta runt i ditt sovrum i fantasin och beskriv rummet för mig. Beskriv också om vilken tidpunkt på dagen det är.
 • Det är en ljus sommarkväll. Det är ljust ute. Ljuset tränger in i mitt rum genom neddragna persienner. Jag ligger på min säng och ser min dörr mittemot mig. Jag ser också en tavla av Askungen med sin vackra och blåa klänning. Mitt rum är målat vit. En remsa av små neonlampor hängs ner från taket i det ena hörnet.
 • Du beskriver rummet väldigt bra. Vad har du för kläder på dig Ava. Tala med mig, är du snäll.
 • Jag har mitt tunna sommarlinne med små tulpaner på det. Bakgrundsfärgen på linnet är ljusblå. Den går ner till knäna.

Ava tappar andan. Hon andas allt för glesare och tunnare. Det blir tyst. Hon orkar inte för några sekunder att fortsätta. Bo ropar på henne.

 • Ava, Ava, Ava, är du där med mig? Stanna med mig Ava. Stanna med mig. Du är inte ensam. Nu ser du att din pappa kommer in och sätter sig bredvid dig. Han lyfter dig och tar dig i sin famn. Du hör din fars hjärtslag och känner hur älskad du är. Pappa stryker dig över håret. Han pussar dig på pannan. Du ser att din mor kommer in i rummet och sätter sig vid sängkanten. Hon lägger dina fötter på sina knän och masserar dem mjukt med sina varma händer. Du känner din mors kroppsvärme via hennes händer. Du känner din fars kärlek via hans hjärtslag. Du är omgiven av dina föräldrar som älskar dig. Du känner deras kroppsvärme och deras kärlek. Du är inte ensam. Du känner all deras kärlek. Du är inte ensam. Du är inte ensam. Du har de som du älskar vid din sida Ava. Du är inte ensam.

Avas andetag blir allt för glesare och glesare. Bo försöker att få henne säga något. Han får inget svar. Det blir total tyst på andra sidan luren.

 • Ava, är du där? Ava, är du med mig? Ava, kämpa lite till? Ava, Ava, Ava?

Fortsättning följer!

© Samuel E. Rajeus, redaktör, S.E.R.P. & Publishing

 Relaterade dokumentärer: 

Amerikas bortgifta barn, SVTplay

* Mötet med Pedofilerna, SVTplay

Filthy Rich: Jeffrey Epsteins uppgång och fall, Netflix

Vi överlevde R. Kelly, Netflix

Det här inlägget postades i Novell. Bokmärk permalänken.