PERSONA NON GRATA (3:5)-DEL 4-4


iWATCH (International Women And girls Trafficking Check)

Kl. 23:15 onsdagen den 28 februari 2001 lämnar justitieministern Jon Lennart Sigbjörn Greider och hustrun Lyan Florence Kiara biografen Grand i Sveavägen och promenerar mot centralstationen. Sex minuter senare kl. 23:21 hör Lyan Florence ett öronbedövande skott så nära som bara centimeter från hennes huvud. Hon märker att maken, justitieministern, mjukt lutar sig mot henne. Medan hon tar emot sin man som med ryggen hamnar i hennes famn vänder hon blicken och ser en man som tittar henne rakt i ögon och säger ”ma´am” medan han nickar artigt. Han avlägsnar sig sedan med lätta steg in i Tunnelgatan. Lyan Florence Kiara som tar emot sin man i sin famn släpper honom lättsamt framåt och framför sig. Den 120 kilo tunga justitieministern kraschar med hela sin kropp och sitt ansikte på asfalten. Med ett skott i nacken och flera allvarliga frakturer i ansiktet avlider han omedelbart. Kiara pekar senare ut en uteliggare och narkoman som skytten. Och hela cirkusen med förhör, rättegångar och mediedrevet om justitiemordet är nu på fullgång.

Lördagen den 4 juni 2022 publicerar Dagens industri på sin webbupplaga en stor bild och ett porträtt på flera sidor om finanskvinnan Ask Vide Astrid Tylander Rad som årets miljardär och affärskvinna. Den 40 åriga affärskvinnan och miljardären blev också tidigare samma år, med buller och bång, årets affärskvinna och Person of the Year av den ansedda tidningen Financial Times. Hon blev, i samma väva, storintervjuad av The Economist för sina ekonomiska och humanitära insatser inom iWATCH.

Fredagen den 16 september 2022, på Ask Vide Astrid Tylander Rads födelsedag, firar Dagens Nyheter henne med storbild på sin första sida. DN skriver om Tylanders organisationen iWATCH (International Women And girls Trafficking Check) som har fått flera internationella utmärkelser för sina insatser runtom Europa. iWATCH startades av en grupp svenska kvinnor med Ava Tylander och hennes make Kyyan Gaavid (KeyGey) Rad Tylander 7 år tidigare. Organisationen lyckades att rädda mer än 15 000 kvinnor, flickor och pojkar som traffickerades i och till Europa för sexarbete. iWATCH upptäcker traffickerade individer, ger dem tak och ekonomiskt bidrag och hjälper de med en utbildning. Alla dessa 15 000 individer har idag ett ordnat liv och bidrar till samhället som en hederlig medborgare.

Kl. 17:30, söndagen den 27 november 2022, West Palm Beach, Florida.

 • Tack för att du kunde ta emot mig med så här kort varsel.
 • Du vet att du inte ens behöver boka tid, det är bara att dyka upp. Du är alltid välkommen.
 • Jag vet att jag förstörde ditt liv och jag vet inte om jag någonsin kan gottgöra det.
 • ”förstörde mitt liv” är mycket att ta i, men kanske min karriär. faktum är att jag sover så gott på nätterna. Fantastisk att se dig att växa och lyckas så bra. Jag är stolt över dig och faktiskt också över mig själv med det arbete jag gjort, säger Börje Nilson Sigrell och ler.
 • Hur har du Bosse, hur mår familjen, dina döttrar?
 • Bara bra. Hur har du? Hur mår du själv som en affärskvinna och miljardär? Som en 4 barns mor? Hur mår din man och din bonusdotter September?
 • Alla mår bra Bosse, tack för att du frågor, KeyGey hade varit in och ut på psykiatrin några år efter Aranas död. Han återhämtade sig sedan vi träffades. Han är så engagerad i allt, både hemma med barnen och i affärerna. September klarar sig hyfsad. Vi besöker hennes mors grav så ofta vi hinner. KeyGey är extra mån om henne.
 • Fick veta att din far fick en massiv hjärnblödning och avled i Frankrike. Var det 2010, eller hur?
 • Ja, den 19 augusti 2010 på American Hospital of Paris. Jag tror att gubben hade så mycket skuldkänslor att han valde ”begå självmord” genom sitt excentriska sätt. Han bara åt och åt och vägde nämligen 148 kilo när han fick både hjärtinfarkt och hjärnblödning på en och samma gång. Hans pengar kom till godo i alla fall. Jag och min mor var hans enda arvtagare. Det fanns också några utomäktenskapliga barn som han hade här och där. Jag har tagit hand om dem mycket väl. Jag är min mors överförmyndare så det är jag som förvaltar hela hans förmögenhet. Och vi kunde då rädda tusentals unga människor som exploaterades i Europa.
 • Ja, självklart med din goda förvaltning av pengarna. Jag blir glad att se dig som är så lyckad. Vilken resa du har gjort, wow.
 • Som jag nämnde tidigare har jag nämnt dig i min gästlista. Det var justitiekansler, tillika min vän, Lyan Florence Kiara som hade nominerat mig, utan min vetskap. Du lovar att du kommer, eller hur? Jag vet att du inte gillar högtider, men för min skull. Jag har tagit mig hela vägen till Florida för att bjuda dig personligen. Jag ber dig.
 • Okej, förresten, grattis på namnsdagen.

Kl. 23:21, onsdagen den 06 juni 2001 ringer Lyan Florence Kiara sin vän, Säpochefen Lars-Åke Hjelmström.

 • Lasse, det här är, rent principiellt, viktigt för oss att man inte dömer en oskyldig pundare för mordet på min make.
 • Du har mitt ord. Det kommer inte hända.

Kl. 11:00, den 4 oktober 2022.

”för att kompromisslöst och med stor medkänsla ha genomlyst och blottlagt det moderna slaveriets ansikte i Europa genom sitt arbete och sin organisation mot trafficking.” lyder den Norska Nobel Kommitténs motivering för att tilldela Ava Tylander Rad och hennes organisation iWATCH Nobels fredspris för år 2022.  

© Samuel E. Rajeus, redaktör, S.E.R.P. & Publishing

Det här inlägget postades i Novell. Bokmärk permalänken.